top of page
  • Foto del escritorDavid Bocian

LA NUEVA TEMPORADA DE "ASÍ HABLÓ ZARATUSTRA" CON LA COMPAÑIA LABORATORIO TEATRO! TODOS LOSASÍ HABLÓ ZARATUSTRA Acercamiento a la obra de F.Nietzsche Dirección y puesta en escena J.Walker ¡Seguimos viernes y sábados de noviembre! www.laboratorioteatro.com/reserva

La Compañía Laboratorio Teatro presenta su nueva creación, "Así habló Zaratustra", acercamiento a la obra clave de Friedrich Nietzsche. Con dirección y puesta en escena de Jessica Walker, el cuarto montaje de la compañía alterna escenas inspiradas en el mítico libro de Nietzsche con pasajes y personajes de la biografía del autor, en un diálogo continuo del universo de Zaratustra con la vida del filósofo. Las funciones tendrán lugar en el Teatro Laboratorio, Passatge Sant Antoni Abad 6, todos los viernes y sábados de Noviembre y el primero de Diciembre. Reserva tu entrada en: https://www.laboratorioteatro.com/reservas. ¡Os esperamos!

CRÍTICA DE TEATREBARCELONA.COM

"Puesta en escena poética y simbólica, interpretaciones realmente extraordinarias. Teatro arriesgado, de calidad, poco convencional, de nivel, profundo y emocional".Reservas en www.laboratorioteatro.com/reservas

14/11/2017

“Una posada en escena poètica, simbòlica i metafòrica de la mateixa manera que ho és el text de l’obra”

“El hombre es algo que debe ser superado, es un puente, no un fin” F. Nietzsche

“Así habló Zaratustra”, possiblement és un dels llibres més conegut i alhora més controvertit de tota l’obra de F. Nietzsche.

I és que Nietzsche no decepciona; pot agradar més o menys, però la seva obra és plena de missatges que ens porten a reflexionar sobre la vida.

Les paraules de Zaratustra són molt dures, però a la vegada reconfortants; critica tot allò que està establert, com la societat, els valors, la religió, …, i ens fa dubtar sobre, la ciència, la moral, el cristianisme, la filosofia i l’amor; però ho fa d’una manera molt enginyosa barrejant ironia i sarcasme, fent-nos reflexionar sobre la realitat i els valors, pilars en el que es basa tot el que ens rodeja.

Laboratorio Teatro s’apropa a l’obra “Así habló Zaratustra”, i ens ofereix un una proposta en la que conviuen filosofia, psicologia, poesia i teatre experimental. Es tracta del quart muntatge d’aquesta companyia. Un muntatge que combina escenes inspirades en el mític llibre “Así habló Zaratustra” amb passatges i personatges de la vida de l’autor, com la seva amistat amb Richard Wagner ,la mort del seu pare, la malaltia de la seva germana, la seva reclusió, l’episodi del cavall, …, tot des d’una mirada més emocional que moral.

Quatre temes són els que es poden veure a “Así habló Zaratustra”: el superhome, la mort de Déu, la voluntat del poder i l’etern retorn de lo idíl·lic.

El protagonista de la narració és Zaratustra, que al llarg del muntatge serà interpretat per diferents actors de la companyia, fins hi tot la mateixa directora, Jessica Walker, sembla talment haver-se reencarnat en el personatge, transmet i emocionant d’una manera realment increïble.

La posada en escena m’ha semblat magnífica, de la mateixa manera que el vestuari i la música.

Una posada en escena i vestuari plens de simbolisme: globus vermells en forma de cor, màscares de cavall, etiquetes penjant, el cos nu de l’actriu , el maquillatge i caracterització,… La manera de mostrar la humanitat sense gènere, vestits tots amb roba interior masculina i sabates de taló, desdibuixant les fronteres que han definit la feminitat i masculinitat. Les projeccions audiovisuals.

Hi ha molts passatges o escenes impressionants, com la interacció del personatge amb les imatges projectades dels cavalls, o la del final en la que el personatge acaba convertint-se en cavall, símbol de la llibertat.

Sota l’acurada direcció de Jessica Walker, vuit actors magnífics, entre ells la pròpia Jessica Walker, que ens fa una interpretació difícil d’oblidar. La resta de repartiment l’integren David Bocian, Julieta Dentone Silva, Carlos Martín-Peñasco, Julia Rabadán, Paloma Remolino Gallego, Roser Vallvé, i la Carola Zafarana, que a més a més de tocar en directe en regala un número final extraordinari. Unes interpretacions realment extraordinàries !!!

Recomano “Así habló Zaratustra” a tota aquella gent que els agradi el teatre arriscat, de qualitat, poc convencional, de nivell, profund i emocional

TEATREBARCELONA.COM
12 visualizaciones0 comentarios
bottom of page